4 sikkerhetsrisikoer ved å forbli på Atlassian Server

Etter 15. februar 2024 stopper Atlassian støtte og oppgraderinger av Server-produktene sine. Dette innebærer at de som fortsatt har Confluence, Jira eller JSM på Server-plattformen, ikke lenger vil kunne få standard teknisk support, sikkerhetsoppdateringer eller feilretting for sårbarheter. Å fornye, utvide eller redusere antall lisenser på kjerneproduktene vil heller ikke være mulig.

Å migrere til skyen er en omfattende prosess som krever ressurser og god planlegging. Selv om det kanskje kan være fristende å avvente migreringen, er det sterkt anbefalt å komme i mål innen fristen. Man løper nemlig store sikkerhetsrisikoer ved å ikke gjøre det. 

4 store sikkerhetsrisikoer

Ved å forbli på ikke-støttede server-produkter og apper er virksomheten i faresonen for at ting kan gå galt. For eksempel: 

 1. Sårbarheter som ikke utbedres utsetter bedriften din for sikkerhetstrusler
  Etter 15. februar vil ikke lenger sikkerhetsoppdateringer bli gitt til server-produkter. Uten oppdateringer vil sårbarheter forbli ubehandlede, noe som gjør det enklere for ondsinnede aktører å målrette og få uautorisert tilgang til dataene og systemene dine.
 2. Brudd på personvern- og samsvarsbestemmelser
  Bruk av ikke-støttede produkter kan bryte personvern- og samsvarsbestemmelser, spesielt i strengt regulerte bransjer som helsevesenet og finanssektoren. Disse sektorene har strenge regler for å beskytte sensitiv informasjon og personvern. Ved å bruke ikke-støttet programvare øker risikoen for angrep, som kan føre til brudd på bestemmelser og resultere i juridiske konsekvenser og bøter.
 3. Nedetid og potensielt datatap
  En annen potensiell konsekvens er betydelig nedetid. Ikke-støttet programvare utsetter deg for risikoer for at både interne og eksterne aktører utilsiktet eller med vilje forstyrrer systemene dine. Dette kan potensielt føre til datatap eller manipulering, og i verste fall at systemene dine blir helt utilgjengelige.
 4. Heller ikke Marketplace-apper supporteres
  Du kan ikke lenger kjøpe nye apper for eksisterende serverlisenser. Men Marketplace-partnere forventes heller ikke å tilby teknisk støtte, sikkerhetsoppdateringer eller feilretting for sårbarheter, noe som igjen øker risikoen betydelig.

Whitepaper – tips for å komme i gang med migreringen

Computas er en av få nordiske Atlassian-partnere som har oppnådd spesialisering på Atlassian Cloud Migration. Våre konsulenter kjenner produktene godt og har lang erfaring med å migrere kunder fra server til sky. 

Og hvis man er usikker på hvordan man skal komme i gang, har vi samlet våre beste tips til en vellykket migrering i et eget whitepaper. Det kan lastes ned her.

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Preben Huseby

Trykk her for kontaktskjema