Migrering til Atlassian Cloud

Atlassian vil fra og med 24. februar 2024 slutte å utvikle og supportere sin server-produktlinje. For de som ikke har satt i gang migreringsprosessen til Atlassian Cloud er det nå på tide å begynne planleggingsarbeidet. Computas er som en av få nordiske partnere sertifisert som Atlassian Cloud Migration Specialist.

Å migrere til Atlassian Cloud kommer med en rekke fordeler for virksomheten. Men samtidig er det flere hensyn som må tas for en vellykket overgang fra server til sky.

Hvorfor velge Computas når du skal migrere til Atlassian Cloud?

Computas er som en av få nordiske partnere sertifisert som Atlassian Cloud Migration Specialist og Atlassian Platinum Partner. Dette er et bevis på et solid sertifisert fagmiljø innen både tekniske aspekter og smidig arbeidsmetodikk.

Sikkerhet, databehandling og GDPR, juridiske og tekniske problemstillinger inngår som viktige aspekter i en vellykket migrering, og ved å bruke en sertifisert leverandør sikrer man at nødvendige vurderinger blir gjort og at alt blir dokumentert underveis.

Les mer her!

Fordeler ved å benytte Atlassian Cloud

  1. Økt hastighet: Det er enkelt å sette opp og kan skaleres kjapt.
  2. Forbedret produktivitet: Oppgraderinger skjer fortløpende på netter og i helger. På den måten kan teamene fokusere kun på arbeidsoppgaver som gir verdi for bedriften og kunder. 
  3. Reduserte administrasjonskostnader: Fysisk maskinvare, vedlikehold og andre skjulte administrasjonsgebyrer kan fort bli kostbart. Bedrifter kan spare mye på lavere infrastrukturkost ved å flytte til skyen.
  4. Skaler med trygghet: Kunder kan beskytte data med innebygd datasikkerhet, kontroller, gjenopprettingsverktøy og kryptering under transport og i hvile.
  5. Fremtidsrettet team: Teamene får øyeblikkelig tilgang til nyeste funksjoner, forbedringer og integrasjoner med andre ledende skysystemer, og kan få tilgang til prosjekter hvor som helst, på hvilken som helst enhet. Integrasjon med «Cloud-only»-verktøy som f.eks. Slack er intuitiv og enkel, og mengden integrasjoner øker raskt. 

Hva må du tenke på?

Det kan oppleves skummelt og krevende å begi seg ut på skymigrering uten å ha med seg den riktige kompetansen. Mange ser på migrering som et rent teknisk prosjekt hvor man flytter alt over i skyen i en stor eksport, for så å slette prosjekter og space som ikke skal migreres. Vår erfaring, derimot, er at det er store forskjeller mellom server/datasenter og sky, slik at det kan dukke opp noen utfordringer på veien.

For å sikre en vellykket overgang til sky er det viktig å planlegge. Normalt vil en aktivitetsplan for migring se slik ut:

Gjennomføring av migrering er ikke nødvendigvis komplisert, men fremdeles en relativt tung prosess. Det foreligger nemlig ikke en automatisk systemstøtte for å sikre gjennomføring av god kvalitet. Skulle du ønske hjelp over i skyen, har vi bistått flere kunder allerede, og er klare for å hjelpe dere også!

Whitepaper: Ønsker du konkrete tips til migrering?


Hva er det lurt å tenke på når du skal gå fra server til sky? I denne guiden tar vi for oss våre tips og erfaringer med migrering til Atlassian Cloud.

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Preben Huseby

Trykk her for kontaktskjema