Microsoft Copilot – hva er det egentlig?

Microsoft har tatt en tydelig rolle i AI-bølgen som nå skyller over oss. Det kastes rundt med begreper som maskinlæring, dyplæring, generativ AI og ChatGPT. Og Copilot. Men hva er egentlig en Copilot?

En Copilot er en intelligent, digital assistant som du kan kommunisere med gjennom naturlig språk. Navnet indikerer at det er du som er pilot og i førersetet, med mulighet til å overlate oppgaver til Copiloten når du har behov for avlastning. Hvor finner du Copiloten? Overalt, snart ihvertfall.

Microsoft lanserer Copiloter i rasende fart og innlemmer det på tvers av hele sin produktportefølje. 

GitHub Copilot var den første av Microsofts Copiloter som ble lansert. Integrert i kildekontrollsystemet GitHub, lot denne Copiloten utviklere lage kode raskere. Korte instruksjoner ble omgjort til kjørende kode direkte i utviklerverktøyene. 

Security Copilot er i pilotfase og lar sikkerhetsfolk sammenstille sikkerhetsdata raskere og respondere på angrep direkte fra Copiloten. 

Dynamics 365 Copilot lar selgere, kundebehandlere og flere jobbe smartere i Dynamics-produktene. Det foreslås blant annet ferdige svar til innkomne eposter.

Power Platform Copilot gjør utvikling til en lek. Det er allerede ganske enkelt å lage ferdige løsninger med lavkodeplattformen Power Plattform. Med Copilot kan du beskrive behovet og få en ferdig applikasjon for ditt formål. Alt gjennom chat.

Microsoft Copilot er knyttet til Office-applikasjonene. Her kan du få hjelp til alt fra å svare på epost i Outlook, sammenstille data i Excel eller lagre lekre PowerPoint-presentasjoner. Er du skribent kan du glede deg til å få skrivehjelp i Word.  

Copilot in Windows kan mer enn å legge til printere. Den er inngangsporten for å bruke datamaskinen din mer effektivt.

Bing Chat ligger og lurer bak søkefeltet i Bing. Når du begynner å skrive i søkefeltet, får du forslag til treff eller omformuleringer av søket basert på hva du skriver. Og finner du ikke det du leter etter, er det bare å fortsette praten med Bing Chat og den leter opp fasiten.

Microsoft lanserer nye på løpende bånd og har sannsynligvis en ambisjon om at alle arbeidsflater skal ha en Copilot. De har til og med laget verktøy så du kan lage egne Copiloter eller utvide Microsoft sine.

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Rune Hovland