Moderne Cloud Data Warehouse skal hjelpe Wash World mot bedre analyser

Den danske virksomheten Wash World har spesialisert seg på månedlige medlemsbaserte ubemannede bilvaskhaller. Wash World har en ambisjon om å være ledende på det nordiske vaskehall-marked og har senest etablert vaskehaller i både Norge og Sverige.
Her er datainnsikt og analyser i sanntid et viktig element for å kunne følge med i ytelsen mot ambisjonen. Wash World henvendte seg til Computas for at få hjelp til å bygge et moderne datavarehus med automatisert rapportering for å minimere time-to-report.

Første skritt på en datadrevet reise er innsikt

I takt med Wash Worlds ekspansjon til nye markeder var det behov for at kunne opprette rapporter som kunne gi innsikt i ytelser og suksess på de nye vaskehallenes lokasjon. Daglige rapporter ble opprettet manuelt, med data spredt på tvers af flere systemer og kilder. Der var ingen enkle kartlegginger eller muligheter for å samle historiske og nåværende data, og klargjøringstiden for rapportering var lang. Som følge av det slet Wash World med at få et oppdatert overblikk over data, som gjorde det vanskelig å evaluere suksessen av ​​nye lokasjoner og marketsmuligheter.

Etablering av et skalerbart og moderne cloud datavarehus

For å best kunne hjelpe Wash World med deres utfordringer rundt rapportertig, ble løsningen bygget på GCP BigQuery – et moderne serverløst, skalerbart og omkostningseffektivt datavarehus designet til forretningsmessig agilitet.

For å løse det aktuelle problemet krevede løsningen konsolidering av data fra flere kilder. Datakildene inkluderte historiske dumps, daglige batchdata, som kom inn som CSV-filer via en SFTP-server og en cloud-hosted MySQL-database med transaktions- og salgsdata. Dataene ble konsolideret til et datavarehus med type 2 historikk, med et rapportering/mart lag øverst. Inntaket av data ble utført ved hjelp av bucket-hendelse-utløste cloud-funksjoner og forente søk, og alle transformasjoner via planlagte søk direkte i BigQuery.

Databaseret rapportering som driver for suksess

Wash World er nå i stand til å opprette og dele rapporter i PowerBI, direkte på toppen av dataene som ble opprettet for dette formålet i mars, som ligger i BigQuery. Valget av denne løsning hjelper med å fjerne avhengighet til ​​tredjepartssystemer og leverandører. Dataene er nå lett tilgjengelige og alltid oppdaterte, hvilket gir Wash World mulighet til at få sanntidsinnsikt i, hvordan de nye vaskehallene klarer seg, og fatter informerte beslutninger.

– Wash World er på en reise mot å bli datadrevet, og Computas har hjulpet oss med å kickstarte prosessen. Vi har hatt en god kommunikasjon underveis, og vi har opplevd Computas som en meget pragmatisk og kompetent samarbeidspartner. Vi er glade for å vite at Computas vil fortsette med å støtte oss i arbeidet mot vårt mål om å bli mer datadrevet for å nå våre langsiktige mål som virksomhet, sier Christian Andersen, Head of Finance Wash World.

Portrettbilde av Jon Gunnar Aasen

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Jon-Gunnar Aasen