Person holder en lysende lyspære i hånden

Prediktiv analyse – kan fremtiden spås?

Selv virksomheter med tradisjonell IT-arkitektur/infrastruktur, kan komme kjapt i gang med dataanalyse. Ved å ta i bruk moderne datavarehusløsninger i skyen løser man mange utfordringer, og kan tilpasse løsningene helt etter virksomhetens behov. Herfra er veien kort til bedre innsikt og beslutningsstøtte – og til bruk av maskinlæring for å optimalisere virksomheten.

Prediktiv analyse gir virksomheter kraftige analyseverktøy som grunnlag for beslutninger og prosessforbedringer – ofte ved bruk av maskinlæring (ML). Det endelige målet er å utvikle analyser, som kombinerer kunnskap fra fortiden med spådommer om fremtiden til å forutsi handlinger i sanntid.

Microsoft og Google tilbyr løsninger for serverless datavarehus, som lar deg knytte sammen eksisterende fagsystemer for å utnytte mulighetene for dataanalyse på en effektiv måte. Tiden fra data til verdi blir kortet ned drastisk og man kan enkelt skalere opp ved behov. Ved å bruke serverless datavarehus kan man fokusere på nettopp analysen og bruke mindre tid på å administrere infrastrukturen. Les hvordan kollektivselskapet i Rogaland, Kolumbus, gjorde dette.

Kom i gang med Computas Data Discovery Workshop

Computas tilbyr en Data Discovery Workshop – en halv eller en hel dag. Her går vi gjennom virksomhetens tilgjengelige data og arkitekturen dataene befinner seg i. I etterkant mottar dere en rapport som gir anbefalinger for hvilke grep virksomheten kan ta for å bli mer datadrevet – på kort og lang sikt.

Person skriver på pc
Portrett Pål Knudsen

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Pål Vermund Knudsen