Dataanalyse og innsikt

Veien mot en mer datadrevet virksomhet trenger ikke innebære store IT-prosjekter, være spesielt lange eller veldig dyre. Virksomheter har tilgang til stadig større mengder data. Både dataene man har selv, men også data som gjøres tilgjengelig av andre. Men fordi data lagres i forskjellige systemer og formater, begrenses tilgjengelighet i siloer. Tradisjonelle datavarehus er ikke designet for å håndtere dagens eksplosive datavekst, kjøre avansert analyse eller skalere raskt og kostnadseffektivt. Mange opplever derfor at det er utfordrende å utnytte data for beslutningsstøtte – og enda mindre til automatisering av beslutninger og prosesser.

Kom i gang med Computas Data Discovery Workshop

Computas tilbyr en Data Discovery Workshop – en halv eller en hel dag. Her går vi gjennom virksomhetens tilgjengelige data og arkitekturen dataene befinner seg i. I etterkant mottar dere en rapport som gir anbefalinger for hvilke grep virksomheten kan ta for å bli mer datadrevet – på kort og lang sikt.

Få verdifull innsikt med datavisualisering

Mange virksomheter sitter på enorme datamengder, men mangler en plan for hvordan data kan benyttes til å få verdifull innsikt som er viktig for å kunne ta strategiske beslutninger og se frem i tid. Computas bisto Fjellinjen i arbeidet med å tilgjengeliggjøre og å skape interesse for data – i hele bedriften, med en ambisjon om å sikre at data ga reell verdi for de som bruker dem. Les mer om prosjektet her!

Ansatte som snakker sammen rundt et bord

Computas sin erfaring

Computas har gjennom bruk av kunstig intelligens og ekspertsystemer, over 30 års erfaring med å gjøre virksomheter i både offentlig og privat sektor mer datadrevne. De siste årene har skyteknologi som Microsoft Azure og Google Cloud vært en akselerator på dette området, og vi har bygget oss kompetanse og erfaring på disse plattformene.

Portrettbilde av Jon Gunnar Aasen

Vil du vite mer?

Kontakt oss gjerne på e-post for en uforpliktende prat.

Jon-Gunnar Aasen