Dataanalyse

De fleste virksomheter har tilgang til stadig mer data – salgsdata, logistikk- og lagerdata, trafikkdata fra nettsider og butikker, data om brukere og kunder. Men selv virksomheter med tradisjonell IT-infrastruktur, kan komme kjapt i gang med dataanalyse ved å ta i bruk moderne datavarehusløsninger i skyen.

Mange virksomheter sitter på store mengder verdifulle data som de ikke opplever å få utnyttet på en effektiv måte. Typiske problemstillinger er at dataene er lite tilgjengelig fordi de er lagret i forskjellige kilder og systemer, usikkerhet rundt datakvaliteten og bekymringer for om man har lagret og benytter data innenfor gjeldende lover og regler. 

Computas møter mange virksomheter som ønsker seg en bedre plan for hvordan data trygt og effektivt kan samles og tilgjengeliggjøres for å gi virksomheten oversikt og innsikt.

Vi hjelper deg med

  • Dataplattform og Datavarehus – Moderne dataplattform/datavarehus i skyen, med verktøy som er laget for å håndtere store datamengder raskt og effektivt.
  • AI og maskinlæring – AI/ML løsninger i skyen, f.eks. for automatisering av prosesser eller prediktivt vedlikehold.
  • MLOps – Ta steget mot maskinlæringsmodeller i produksjon.
  • Business Intelligence – Brukervennlige dashboard-løsninger med data fra forskjellige kilder for rapportering, analyse og beslutningsstøtte.
  • Metode og rådgivning – Vi har lang erfaring med dataprosjekter og kan trygt veilede fra visjon til operasjonelle løsninger. Vi tilbyr også rådgivning rundt temaer som datakatalog, datastrategi,  governance, sikkerhet m.m.

Portrett Pål Knudsen

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Pål Vermund Knudsen