Dataanalyse og innsikt

Mange virksomheter sitter på store mengder verdifulle data som de ikke opplever å få utnyttet på en effektiv måte. Typiske problemstillinger er at dataene er lite tilgjengelig fordi de er lagret i forskjellige kilder og systemer, usikkerhet rundt datakvaliteten og bekymringer for om man har lagret og benytter data innenfor gjeldende lover og regler. 

Computas møter mange virksomheter som ønsker seg en bedre plan for hvordan data trygt og effektivt kan samles og tilgjengeliggjøres for å gi virksomheten oversikt og innsikt.

Vi kan hjelpe deg med

  • Data Discovery – få oversikt over tilgjengelige data og hvordan disse kan benyttes på en god måte.
  • Data Governance – få oversikt over hvordan data samles, behandles og lagres i tråd med gjeldende lover og regler.
  • Dataplattform – bygge en moderne dataplattform/datavarehus i skyen, med verktøy som er laget for å håndtere store datamengder raskt og effektivt.
  • Innsikt – utvikle brukervennlige dashboard-løsninger med data fra forskjellige kilder for rapportering, analyse og beslutningsstøtte.
  • AI og automatisering – utvikle løsninger for utnyttelse av data ved å etablere AI/ML løsninger i skyen, f.eks. for automatisering av prosesser.
  • Kvalitetssikring og videreutvikling av eksisterende løsninger for databehandling.

Derfor bør du velge Computas

Computas har over 30 års erfaring med IT-utvikling i offentlig og privat sektor. Vi tilbyr tverrfaglig kompetanse fra programmering og arkitektur til design og forretningsutvikling. Våre rådgivere og konsulenter har lang erfaring med å finne gull i virksomheters datagrunnlag og å kvalitetssikre og tilgjengeliggjøre dette. Vi er partnere av Google og Microsoft og har spisskompetanse på markedets fremste verktøy for moderne databehandling, automatisering og bruk av kunstig intelligens. Vi er stolte av å ha fornøyde kunder som opplever at vi forstår deres behov og tilfører verdi.

Kom i gang med Computas Data Discovery Workshop

Computas tilbyr en Data Discovery Workshop – en halv eller en hel dag. Her går vi gjennom virksomhetens tilgjengelige data og arkitekturen dataene befinner seg i. I etterkant mottar dere en rapport som gir anbefalinger for hvilke grep virksomheten kan ta for å bli mer datadrevet – på kort og lang sikt.

Portrettbilde av Jon Gunnar Aasen

Vi tar gjerne en prat med deg!

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne på e-post for en uforpliktende prat.

Jon-Gunnar Aasen