Labyrint

Datavarehus i skyen

Veien mot en mer datadrevet virksomhet trenger ikke innebære store IT-prosjekter, være spesielt lange eller veldig dyre. Virksomheter har tilgang til stadig større mengder data. Både dataene man har selv, men også data som gjøres tilgjengelig av andre. Men fordi data lagres i forskjellige systemer og formater, begrenses tilgjengelighet i siloer. Tradisjonelle datavarehus er ikke designet for å håndtere dagens eksplosive datavekst, kjøre avansert analyse eller skalere raskt og kostnadseffektivt. Mange opplever derfor at det er utfordrende å utnytte data for beslutningsstøtte – og enda mindre til automatisering av beslutninger og prosesser.

For mange vil løsningen være en modernisering av datavarehus og å flytte data til en skyplattform. Et datavarehus skal strukturere dataene slik at de egner seg for analytisk behandling. For at arbeidet skal gi resultater må man være i stand til å sette det opp riktig, utnytte skyplattformens muligheter, sikre datakvaliteten, trekke ut dataene som er relevante for virksomhetens verdiskapning og tilgjengeliggjøre dataene i brukervennlige løsninger.

Veien til et datavarehus i skyen

Det er flere viktige valg man skal ta når man har besluttet å flytte eller etablere en datavarehus-løsning i skyen. Det kan være både taktiske og strategiske valg, tekniske og ikke-tekniske problemstillinger som må løses. Spørsmål som ‘Hvor begynner vi?’, ‘Hvilken plattform eller tjeneste er riktig for oss?’ og ‘Hvilke kunnskaper eller kvalifikasjoner må vi tilegne oss?’ er vanlige.

Google og Microsoft har etablert omfattende skyplattformer og tjenester som er tilgjengelig i hele verden, og disse tilbyr også løsninger innenfor datavarehus, analyse og innsikt (Business Intelligence). Det er et mylder av produkter og tjenester som støtter ulike typer forretningsmessige og tekniske krav, og å finne fram i og gjøre seg kjent med disse kan oppleves overveldende.

Kom i gang med Computas Data Discovery Workshop

Computas tilbyr en Data Discovery Workshop – en halv eller en hel dag. Her går vi gjennom virksomhetens tilgjengelige data og arkitekturen dataene befinner seg i. I etterkant mottar dere en rapport som gir anbefalinger for hvilke grep virksomheten kan ta for å bli mer datadrevet – på kort og lang sikt.

Person skriver på pc
Portrettbilde av Jon Gunnar Aasen

Vil du vite mer?

Kontakt oss gjerne på e-post for en uforpliktende prat.

Jon-Gunnar Aasen