Labyrint

Datavarehus i skyen

Virksomheter har tilgang til stadig større mengder data. Både dataene de har selv, men også data som gjøres tilgjengelig av andre. Mange har dårlig utnyttelse av data for beslutningsstøtte – og enda mindre til automatisering av beslutninger og prosesser. Dette er virkeligheten for mange selskaper i både offentlig og privat sektor.

Data lagres i forskjellige systemer og formater, og resultatet er dessverre siloer med begrenset tilgjengelighet. Tradisjonelle datavarehus er ikke designet for å håndtere dagens eksplosive datavekst, kjøre avansert analyse eller skalere raskt og kostnadseffektivt. Men veien mot en mer datadrevet virksomhet trenger ikke innebære store IT-prosjekter, være spesielt lange eller veldig dyre.

De fleste virksomheter har kapasitet til å lagre store mengder data på ulike plattformer, men den virkelige utfordringen gjenstår imidlertid: Hvordan trekke relevant informasjon ut av all dataen for å bidra til innsikt og beslutningsstøtte? Kan dataene bidra til automatisering av beslutninger og prosesser? Dette er sjelden mulig uten å ty til prediktiv analyse. Prediktiv analyse gir virksomheter kraftige analyseverktøy som grunnlag for beslutninger og prosessforbedringer, som oftest ved bruk av maskinlæring (ML). Det ultimate målet er å utvikle analyser som kombinerer lærdom fra fortiden med spådommer om fremtiden, til å predikere handlinger i sanntid.

Kom i gang med Computas Data Discovery Workshop

Computas tilbyr en Data Discovery Workshop – en halv eller en hel dag. Her går vi gjennom virksomhetens tilgjengelige data og arkitekturen dataene befinner seg i. I etterkant mottar dere en rapport som gir anbefalinger for hvilke grep virksomheten kan ta for å bli mer datadrevet – på kort og lang sikt.

Person skriver på pc
Portrettbilde av Victoria

Vil du vite mer?

Kontakt oss gjerne på e-post for en uforpliktende prat.

Victoria Beichmann