Datavarehus i skyen

Tradisjonelle datavarehus er ikke designet for å håndtere dagens eksplosive datavekst, kjøre avansert analyse eller skalere raskt og kostnadseffektivt. Mange opplever derfor at det er utfordrende å utnytte data for beslutningsstøtte – og enda mindre til automatisering av beslutninger og prosesser.

For mange vil veien mot en mer datadrevet virksomhet være et datavarehus eller dataplattform i skyen. Et moderne datavarehus skal strukturere dataene slik at de egner seg for analytisk behandling. Resultatet man ønsker å oppnå er kvalitetssikrede data, trygg dataforvaltning og brukervennlig tilgjengeliggjøring av data i dashboards eller andre applikasjoner.

Whitepaper: Datavarehus på Google Cloud

Å flytte datavarehuset til skyen, for eksempel Google Cloud og BigQuery, har for mange virksomheter vært nøkkelen til å bli mer datadrevet. Men hvordan lykkes man med overgang til datavarehus i skyen?

Last ned vårt whitepaper for tips!

Kom i gang med Computas Data Discovery Workshop

Computas tilbyr en Data Discovery Workshop – en halv eller en hel dag. Her går vi gjennom virksomhetens tilgjengelige data og arkitekturen dataene befinner seg i. I etterkant mottar dere en rapport som gir anbefalinger for hvilke grep virksomheten kan ta for å bli mer datadrevet – på kort og lang sikt.

Veien til et datavarehus i skyen

Det er flere viktige valg man skal ta når man har besluttet å flytte eller etablere en datavarehus-løsning i skyen. Det kan være både taktiske og strategiske valg, tekniske og ikke-tekniske problemstillinger som må løses. Spørsmål som ‘Hvor begynner vi?’, ‘Hvilken plattform eller tjeneste er riktig for oss?’ og ‘Hvilke kunnskaper eller kvalifikasjoner må vi tilegne oss?’ er vanlige.

Google og Microsoft har etablert omfattende skyplattformer og tjenester som er tilgjengelig i hele verden, og disse tilbyr også løsninger innenfor datavarehus, analyse og innsikt (Business Intelligence). Det er et mylder av produkter og tjenester som støtter ulike typer forretningsmessige og tekniske krav, og å finne fram i og gjøre seg kjent med disse kan oppleves overveldende.

Portrett Pål Knudsen

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Pål Vermund Knudsen